Historische dag Waadhoeke

De Bogt fen Guné
De Bogt fen Guné
Foto: Archief
Boot aan de kade in Franeker

SINT JACOBIPAROCHIE-

In de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie vindt op vrijdag 23 maart een ‘Historische dag Waadhoeke’ plaats.

Alle organisaties die zich in de nieuwe gemeente bezighouden met cultuurhistorie komen bijeen. Het gaat hierbij om elkaar leren kennen, onderling verbinding maken en uitwisseling van kennis.

Tresoar

De bezoekers zijn vanaf 13.30u van harte welkom om de diverse organisaties te leren kennen of te komen naar de informatiestand van Tresoar over stamboomonderzoek.

Lezingen

Er worden drie korte lezingen gehouden. Bert Looper (Tresoar) vertelt over de Friese identiteit, Nanna Hilton (RUG) houdt een verhaal over haar onderzoek naar de streekgebonden uitspraak van de Friese taal en Johan Nicolay (RUG) vertelt over zijn archeologisch onderzoek in het gebied dat grofweg de nieuwe gemeente Waadhoeke beslaat.

Oude foto’s en ansichtkaarten

Bij de deelnemende organisaties kan de bezoeker terecht met oude foto’s en ansichtkaarten met de vraag wie of wat daarop is afgebeeld, met archeologische vondsten of met vragen over het verhaal achter meegenomen objecten.

Organisatie

Op initiatief van Museum Martena en De Vrienden van de Stad Franeker wordt deze dag in samenwerking georganiseerd met Bildts Aigene, Documentatie Menaam en Stifting ArgHis Littenseradiel.

Toegang is gratis

Cookieinstellingen