Zonnepark Kie

Zonnepark
Zonnepark
Foto: Archief

Aangesloten

Ten westen van bedrijventerrein Kie in Franeker is een zonnepark gerealiseerd dat  energie gaat leveren voor ongeveer 3000 huishoudens. Donderdag 15 februari is het zonnepark aangesloten op het net en levert de eerste stroom.

Obligaties

Via de website van Solarfields kan een belang in het park worden gekocht, in de vorm van een obligatie. Dit kan al vanaf 25 euro. Op deze wijze kan eenvoudig worden geparticipeerd in het zonnepark. De inwoners van gemeente Waadhoeke hebben voorrang bij de aankoop van een obligatie tot dinsdag 6 maart 2018. Tot deze datum kunnen de inwoners van de gemeente Waadhoek exclusief obligaties aanschaffen. Na deze datum wordt de mogelijkheid tot participeren ook aangeboden aan mensen van buiten de gemeente Waadhoeke.

De Kie

Zonnepark De Kie grenst aan één kant aan bedrijventerrein Kie en aan één kant aan de spoorlijn Leeuwarden – Harlingen. Er zijn ruim 29.000 zonnepanelen geplaatst op een oppervlakte van 10,3 ha. Daarmee worden straks ongeveer 3.000 huishoudens voorzien van duurzame elektriciteit. Het park heeft een opbrengst van circa 10,15 megawatt elektriciteit per jaar.

Cookieinstellingen